Tijdens onze vakantie kwam het idee weer naar voren om een sloep te kopen. En na de vakantie kwam het er plots van. Ik zag een leuke boot op Marktplaats staan en na enig onderhandelen kwamen we op woensdag 12 juni 2019 uit de prijs. De volgende morgen ging de koop bijna niet door. Mijn vrouw Ella had het idee, dat ik de sloep gekocht had om de handen te laten wapperen. Dat is zeker de bedoeling, maar ik heb ook de bedoeling om er mee te gaan varen. Stom dat ik dit niet beter met haar besproken had. Ik wilde de koop annuleren, maar voor de verkoper gold "gekocht is gekocht". Dus kocht ik hem een beetje tegen wil en dank. Samen met vriend Louis, ik ben niet zo'n held in een trailer + boot achter de auto, zijn we hem in Duiven bij Arnhem gaan ophalen. Donderdag 13 juni staat ie onder de carport en ben ik leerling boot-restaurateur geworden.

Op zeilersforum.nl is mij uitgelegd, dat ik geen sloep heb gekocht, maar een schouw. (Ik laat voorlopig op deze site maar sloep staan.)

De sloep is van 24 juni - 23 september 2019 voor restauratie op de Museumwerf Vreeswijk geweest. Daar is bij medewerkers (in dienst en vrijwillig) véél kennis aanwezig, die onmisbaar was bij de restauratie.