Toen Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog van Loe de Jong uitkwam, was ik te krenterig om het dure werk te kopen. In 2017 kreeg ik de serie gratis van de dochter van een overleden eigenaar.

Maar... De kleine letters waren voor mijn ogen niet prettig te lezen. En het NIOD heeft alleen een PDF-versie, die ik op mijn E-reader niet kan gebruiken. In een onbewaakt ogenblik ben ik begonnen met het omzetten van PDF -> ePub. Dat doe ik via Word als tussenstap. De scans zijn van matige kwaliteit en bevatten veel scanfouten. Die herstel ik wanneer ik ze tegenkom. Verder is het taalgebruik - behalve wanneer sprekers of schrijvers worden aangehaald - aangepast aan de nieuwere spelling. Voetnoten, inhoudsopgaven en registers heb ik - voor een betere leesbaarheid van de ePub - weggelaten.

Met toestemming van het NIOD staan de boeken als ePub op deze site. Inmiddels staan alle boeken op de site. In de delen 1 t/m 12 is nu de "foutenlijst" van deel 13 verwerkt.

Deel 14 en het register van de wetenschappelijke uitgave bevatten kleinere foutenlijsten, met (in ePub onbruikbare) verwijzingen naar bladzijden. Misschien ga ik die ooit ook nog verwerkten.

Klik op een plaatje in de kolom Download om dat boek als epub te downloaden. (Microsoft Edge downloadt de epub als zip-bestand, 01.epub wordt bijvoorbeeld als 01.zip gedownload. Hernoem .zip na de download weer in .epub, dus bijvoorbeeld 01.zip naar 01.epub.)

Of klik op het bewegende plaatje om alle boeken in één archief-bestand (ZIP) te downloaden.

Gebruik bijvoorbeeld het programma Calibre om een ePub op een PC of laptop te lezen of op een E-reader te zetten.

Gebruik bijvoorbeeld 7-zip om een ZIP bestand uit te pakken.

Deel Titel Download
1 Voorspel
2 Neutraal
3 Mei 1940
4 Mei 1940 - Maart 1941
5 Maart 1941 - Juli 1942
6 Juli 1942 - Mei 1943
7 Mei 1943 - Juni 1944
8 Gevangenen en gedeporteerden
9 Londen
10 a+b Het Laatste Jaar
11 a+b+c Nederlands-Indië
12 Epiloog
13 Bijlagen
14 Reacties