In 2016 was mijn toen 85-jarige vriendin de oorzaak van de pagina's over Faststone. Zij krijgt van mij computerles en vroeg me toen "wat nu"? Zij ging akkoord met mijn voorstel: fotobewerking. Jammer genoeg was Google gestopt met Picasa. Het ideale programma voor haar werd daardoor Faststone Image Viewer. Dat had maar 1 probleem: geen geschikte Nederlandse handleiding / cursusboek. Die heb ik voor haar gemaakt. Dat was een hele klus en dat bracht me op het idee om de handleiding in de vorm van een pdf-bestand ook aan andere geïnteresseerden ter beschikking te stellen. Daar blijkt belangstelling voor te zijn: tot 1 januari 2019 is deze handleiding al meer dan 200 keer gedownload! En in januari 2019 100 keer.

In deze handleiding maak ik gebruik van oefenfoto's, die u als een ZIP-bestand kunt downloaden. Veel gebruikers van de handleiding downloaden ook de oefenfoto's, dan kun je oefenen zonder risico's met je eigen foto's. Zie de Installatie.

Op verzoek kan ik u de handleiding als Word-document toesturen.

Op de pagina Installatie staat hoe u het programma, de handleiding en de oefenfoto's op uw PC zet. (Faststone werkt onder Windows, er is geen versie voor de Mac of Linux.)

Op de pagina Videos is een begin gemaakt met video's over Faststone.

Op de pagina Versiehistorie staat de historie van de handleiding.

Ik stel het erg op prijs als u een fout, een gewenste wijziging of uw reactie aan mij doorgeeft via een bericht op Berichten. Als u uw e-mailadres achterlaat, krijgt u mijn reactie via e-mail terug.